Ugrás a tartalomra

A HUN-REN SZTAKI vezetésével elindult a mintegy 5 millió euró támogatásból megvalósuló B-Prepared Horizont Európa projekt

Hírek

A HUN-REN Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (HUN-REN SZTAKI) vezetésével zajlik a Building PREPAREDness with Collaborative Knowledge Platform, Gamification and Serious Game in Virtual Reality Horizont Európa projekt megvalósítása. A maximális pontszámmal elnyert pályázat célja az európai polgárok felkészítése a katasztrófahelyzetekre a túléléshez szükséges ismeretek átadása révén.

.

A technika jelenlegi állásához képest a projekt értéke a holisztikus megközelítésben rejlik. A helyalapú és játékosított mobilalkalmazások, valamint a valós eseményeket feldolgozó, együttműködésen alapuló tudásmenedzsment-platformok által létrehozott és támogatott tartalmakra épülő komoly VR-játékok soha nem látott, magával ragadó és valósághű élményt nyújtanak az írott tananyagok, a hagyományos képernyős alkalmazások és multimédia technológiák világához képest.

A HUN-REN SZTAKI által koordinált konzorcium célja e csatornák feltárása és felhasználása, a katasztrófákra felkészítő játékos tanulási tartalmak eljuttatása az európai polgárokhoz. A kutatók és fejlesztők egyik fő feladata a projektben vállalt négy eredménytermék fejlesztésének koordinációja. A megvalósításban a HUN-REN SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriuma és eLearning Osztálya is részt vesz.

A projektet az Európai Unió Horizont Európa kutatási és innovációs programja támogatja. Támogatási szerződés azonosítója: 101121134.

.