Ugrás a tartalomra

A kutatóhálózat innovációs menedzserei számára szervezett találkozót a HUN-REN Központ Innovációs Főosztálya

Hírek

Lezárult a kutatóhálózat innovációsmenedzser-hálózatának kiépítését támogató 13 hónapos program, amelyet a HUN-REN Központ Innovációs Főosztálya koordinált. A tapasztalatok megosztása, összegzése érdekében innovációsmenedzser-találkozót szerveztek a projekt résztvevőinek.

A HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat jogelődjének kezdeményezésére és szakmai támogatásával még 2022 végén alakult meg a kétszintű innovációsmenedzser-hálózat, amelynek elsődleges feladata a tizenkilenc kutatóhelyen meglévő és a kutatásokban rejlő alkalmazási lehetőségek és innováció azonosítása, valamint a létrejött tudás társadalmi és gazdasági hasznosítása. Ennek érdekében az innovációs főosztály folyamatosan segíti a kutatóhelyek innovációs menedzsereinek képzését.

.

A legutóbbi rendezvényen az innovációs menedzserek elemezték egy-egy – az általuk figyelemmel kísért projektek közül – kiválasztott példán keresztül a támogatási jogviszony révén meghatározott feladatok legfontosabb tapasztalatait. Bemutatták az elért sikereket, valamint megosztották azokat a kihívásokat, amelyekkel a program megvalósításakor szembesültek. Emellett lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők kérdéseket tegyenek fel, és javaslatokat fogalmazzanak meg a program továbbfejlesztésére.

.

Elhangzott még, hogy a HUN-REN Központ Innovációs Főosztálya nagy hangsúlyt helyez az iparjogvédelmi és innovációs folyamatok hatékonyságára és eredményességére, valamint azok folyamatos fejlesztésére, ezért a találkozó lehetőségként szolgált az innovációs menedzsereknek az ilyen irányú jó és rossz tapasztalatok, további fejlesztési javaslatok megosztására. Az Innovációs Főosztály kiemelt célja, hogy az elhangzott információk alapján célzott és hatékony támogatást nyújtson a kutatóhelyek iparjogvédelmi és innovációs folyamataihoz.

innovacios menedzser

A rendezvény zárásaként Szabó István, a HUN-REN stratégiai és innovációs vezérigazgató-helyettese megköszönte a menedzserek részvételét és együttműködését a projektben.