Ugrás a tartalomra

Fiatal ELKH-s kutatók mobilitását ösztönző pályázatot hirdet az ELKH Titkárság

Hírek
Sajtószoba

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága „ELKH Kutatói Mobilitási Program 2023” címmel pályázatot hirdet a kutatóhelyein – beleértve a Támogatott Kutatócsoportok Irodáját is – foglalkoztatott fiatal kutatók nemzetközi tapasztalatszerzésének és kapcsolatépítésének elősegítésére, külföldön végzett kutatómunkájuk támogatására Európában és Európán kívül. A 2023. évi mobilitási pályázat lebonyolítása két egymástól független fordulóban valósul meg, az első fordulóban a pályázatok benyújtási határideje 2023. április 3., 16:00 óra.

Az ELKH Titkárság küldetésének tekinti a kutatóhálózat nemzetközi jelenlétének erősítését, és elkötelezett a mobilitás támogatása iránt a kutatói pálya valamennyi szakaszában.

Maróth Miklós, az ELKH elnöke elmondta, „Fő feladatunknak tartjuk a fiatal, tehetséges kutatók megnyerését és a kiváló tudósaink megtartását. Törekszünk az ehhez szükséges megfelelő feltételek megteremtésére, és ösztönözzük kutatóink bekapcsolódását a legígéretesebb hazai és nemzetközi kutatásokba. A kutatói mobilitás ösztönzése hozzájárul az ELKH kutatóinak sikeres karrierépítéséhez, támogatja szakmai fejlődésüket és tapasztalatszerzésüket Európában és Európán kívül, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a kutatók együtt dolgozzanak szakterületük legjobbjaival a világ bármely részéről.”

A felhívás szabályai szerint olyan magyar és nem magyar állampolgárságú ELKH-s kutatók pályázhatnak, akik a jelentkezés napján még nem töltötték be a 38. életévüket. A pályázat keretében kizárólag személyes részvétellel megvalósuló kutatói mobilitási tevékenység, program támogatható.

Az „ELKH Kutatói Mobilitási Program 2023” pályázati felhívása itt olvasható.