Ugrás a tartalomra

Idén is meghirdeti a HUN-REN Központ a fiatal kutatók mobilitását ösztönző pályázatát

Hírek

A HUN-REN Központ 2024. évben is meghirdeti a „HUN-REN Kutatói Mobilitási Program 2024” című pályázatát a kutatóhelyein foglalkoztatott fiatal kutatók nemzetközi tapasztalatszerzésének és kapcsolatépítésének elősegítésére, külföldön végzett kutatómunkájuk támogatására Európában és Európán kívül. A pályázatok benyújtása a felhívás megjelenésétől folyamatosan lehetséges. A felhívás meghatározza továbbá azokat a határnapokat, amelyeknek belül beérkezett pályázatok egyidejűleg kerülnek elbírálásra.

A HUN-REN Központ küldetésének tekinti a kutatóhálózat nemzetközi jelenlétének erősítését, és elkötelezett a mobilitás támogatása iránt a kutatói pálya valamennyi szakaszában. A kutatói mobilitás ösztönzése hozzájárul a HUN-REN kutatóinak sikeres karrierépítéséhez, támogatja szakmai fejlődésüket és tapasztalatszerzésüket Európában és Európán kívül, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a kutatók együtt dolgozzanak szakterületük legjobbjaival a világ bármely részéről.

A felhívás szabályai szerint olyan magyar és nem magyar állampolgárságú HUN-REN-es kutatók pályázhatnak, akik a jelentkezés napján még nem töltötték be a 38. életévüket. A pályázat keretében kizárólag személyes részvétellel megvalósuló kutatói mobilitási tevékenység, program támogatható, így különösen közös a külföldi partnerintézménnyel közös kutatás, közös kutatási pályázat előkészítése, konzorciumépítés, közös publikáció, valamint nemzetközi tudományos konferencián előadás tartása.

A „HUN-REN Kutatói Mobilitási Program 2024” pályázati felhívása itt olvasható.