Ugrás a tartalomra

Megalakult és megkezdte munkáját a CoARA Magyar Munkacsoport

Hírek

A Coalition for Advancing Research Assessment (röviden CoARA) európai kezdeményezés célja a kutatói teljesítményértékelés újragondolása és új irányok meghatározása a tudományos ökoszisztéma képviselőinek bevonásával.

.

A nemzeti szintű érdekérvényesítés megvalósítására a HUN-REN Titkárság magyar munkacsoport létrehozását kezdeményezte 2023 nyarán. A munkacsoport munkájában jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem (DE), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB), a Magyar Rektori Konferencia (MRK), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), valamint az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) képviselői vesznek részt. A társelnöki feladatokat a HUN-REN Titkárság és az MTA munkatársai közösen látják el.

A CoARA Magyar Munkacsoport első, személyes jelenlétű ülésére, amelynek a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont, 2023. november 8-án került sor. Ugyanezen a napon a CoARA Irányító Testülete jóváhagyta a Magyar Munkacsoport létrehozását és jelentkezését, amely a folyamatosan bővülő és immár közel 600 tagot számláló CoARA részéről további magyar tagok csatlakozására számít.