Ugrás a tartalomra

Megjelent az ELKH „Proof of Concept” Program 2023. évi felhívása

Hírek
Kiemelt hírek

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága 2021 óta immár harmadik alkalommal hirdeti meg „Proof of Concept” Programjának pályázatát. A program kiemelt célja az ELKH kutatóhelyein – beleértve a Támogatott Kutatócsoportok Irodáját is – folytatott kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység elősegítése az ötlet keletkezésétől a piacra lépéshez szükséges fejlesztési mérföldkövekig. A pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje 2023. április 17.

Dr. Zalányi Viktória Eszter, az ELKH főtitkára kiemelte, a programmal az ELKH Titkárság a hálózat kutatási projektjeiben létrejött technológiák magasabb érettségi szintre emelését támogatja, ezáltal előmozdítva a létrejövő szellemi alkotások gazdasági és társadalmi hasznosítását.

A program keretében az ELKH Titkárság 18 hónapon keresztül projektenként legfeljebb 45 millió forint támogatást biztosít az ELKH kutatóhelyei számára a kutatáshasznosítási tevékenységek előmozdítása érdekében. A 2023. évben rendelkezésre álló pályázati keretösszeg 200 millió forint.

A „Proof of Concept” Program 2023. évi felhívására az ELKH Titkárság irányítása alá tartozó kutatóhelyek valamennyi tudományterületről, tématerületi megkötés nélkül nyújthatnak be pályázatot elektronikus úton, 2023. április 17-éig.

A „Proof of Concept” Program 2023. évi pályázati felhívása az ELKH weboldalán olvasható.