Ugrás a tartalomra

Sikerrel zárult az izraeli Weizmann Tudományos Intézet és a KOKI március elején megrendezett közös idegtudományi workshopja

Hírek

A világ egyik vezető multidiszciplináris kutatóintézete, az izraeli Weizmann Tudományos Intézet az ELKH Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézettel (KOKI) együttműködésben idegtudományi workshopot rendezett 2022. március 2-án és 3-án. Az eseményen Rony Paz, a Weizmann Intézet Idegtudományi Tanszékének dékánja köszöntötte a magyar kutatókat, akik Nusser Zoltán, a KOKI igazgatója vezetésével érkeztek.

A Weizmann Tudományos Intézet campusán szervezett kétnapos rendezvényen a két intézet kutatói tíz-tíz előadást tartottak, amelyet a helyszínen részt vevő mintegy hetven szakember mellett az érdeklődők online is hallhattak.

A Weizmann Tudományos Intézetbe látogató magyar kutatókat a vendéglátók a pandémia miatti két és fél éves kényszerű szünet után az első külföldi delegációként üdvözölték. A programon a KOKI részéről Acsády László István, Hangya Balázs György, Hrabovszky Erik, Hájos Norbert, Kovács Krisztina, Makara Judit Katalin, Mátyás Ferenc, Sperlágh Beáta és Ujfalussy Balázs Benedek vettek részt. Az ELKH Titkárság Nemzetközi Kabinetet Szendrey Adrienn nemzetközi kabinetvezető-helyettes és Verbovszky Gabriella külkapcsolatokért felelős tanácsadó képviselte.

A felek több olyan kapcsolódási pontot azonosítottak, amelyek alapjául szolgálhatnak a további magyar–izraeli együttműködésnek az idegtudományi alapkutatások terén.