Ugrás a tartalomra

Élénk érdeklődés mellett zajlott a HUN-REN Titkárság által szervezett első kutatásmenedzsment-képzés

Hírek

A kutatók és rajtuk keresztül a kutatóhelyek nemzetközi részvételének sikerességéhez elengedhetetlen a munkájukat szakmai, pénzügyi menedzsmenttel és a szükséges adminisztrációval támogató kollégák megfelelő felkészítése, kompetenciáik fejlesztése.

.

2023 őszén a HUN-REN Titkárság egy képzéssorozatot indított, amely új információkhoz segíti a kutatóhelyeken dolgozó kutatásmenedzsereket az aktuális trendekről és a szakmájukat érintő közvetlen lehetőségekről.

A 2023. október 20-án megtartott első képzésen a több évtizedes kutatás- és projektmenedzsment-tapasztalatokkal rendelkező, komoly nemzetközi elismertséggel bíró Dr. Seán McCarthy tartott angol nyelvű tréninget a kutatóhelyek képviselői számára. A rendezvény helyszínét a HUN-REN Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet biztosította.

A második alkalommal, 2023. november 14-én a HUN-REN Titkárság szakmai partnere, a Hétfa Kutatóintézet által vezetett tréningen a résztvevők a kutatásmenedzsment szakma sajátosságairól és ezzel összefügésben a kutatóhelyek mindennapos feladatairól értekeztek és osztották meg tapasztalataikat.

.