Ugrás a tartalomra

Megjelent a HUN-REN BTK kutatói által szerkesztett Emberarcú tudomány: Áltudományok és összeesküvés-elméletek szorításában című tanulmánykötet

Hírek

Megjelent a HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Filozófiai Intézetében (HUN-REN BTK FI) működő MTA HUN-REN BTK Lendület Értékek és Tudomány Kutatócsoport munkatársai, Bárdos Dániel és Tuboly Ádám Tamás kutatócsoport-vezető által szerkesztett Emberarcú tudomány: Áltudományok és összeesküvés-elméletek szorításában című tanulmánykötet a Typotex Kiadó gondozásában.

.

A kötet szerzői különböző perspektívákból, számos aktuális példa és kapcsolódó témakör – többek között a kommunikáció, a pszichológia, a táplálkozás, a kódfejtés, a parapszichológia, a kriptozoológia, a néprajz és a csillagászat – tárgyalásán keresztül vizsgálják a tudományok és az áltudományok kérdéskörét. Tanulmányaikat az a meggyőződés fogja össze, hogy a tudomány elválaszthatatlan kísérőjelenségeként felfogott áltudomány elemzésével feltárhatók a tudomány emberi tényezői és valódi működésmódja.

A könyv elkészítésében a HUN-REN BTK kutatói mellett más intézmények munkatársai is részt vettek. A kötethez a világhírű brit tudományszociológus, Harry Collins írt előszót.

További információk a HUN-REN BTK weboldalán.