Ugrás a tartalomra

Mától péntekig tart az ÖK és a BLKI közreműködésével Tihanyban rendezett LXIII. Hidrobiológus Napok

Hírek

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) Vízi Ökológiai Intézete, az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI), valamint A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya és a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága 2022. október 5. és 7. között közösen rendezi meg Tihanyban a LXIII. Hidrobiológus Napokat. A nagy múltú rendezvény idei témája „Felszíni vizeink monitorozása és védelme”.

A konferencia szervezői évről évre egyre színvonalasabb szakmai programokkal várják a limnológiával, vagyis tókutatással és társtudományaival ‒ többek között hidrobiológiával és vízi ökológiával ‒ foglalkozó hazai kutatókat, valamint a természetvédelemben és más gyakorlati területeken dolgozó szakembereket. Az eseményen összesen 54 előadás hangzik el. A plenáris előadásokon a résztvevők megtudhatják, hogy a múlt megértése hogyan segíti a jelen kezelési terveinek megalkotását, milyen volt az Árpád-kori vízügyi vízgazdálkodási rendszer a Rábaközben, vagy hogy hogyan segíthet a vizes élőhelyek rekonstrukciója a klímaváltozás kihívásaival szembeni küzdelemben.

A Hidrobiológus Napokon külön figyelmet fordítanak a fiatal kutatókra és szakemberekre, díjazzák a legtartalmasabb előadást és a legjobb fiatal előadót is.

A konferencia az Ökológiai Kutatóközpont, az MTA Nemzeti Víztudományi Program, a Tihanyi Önkormányzat, az Aranyponty Zrt. és a Velinor Kft. támogatásával valósul meg.

További információk az eseményről az ÖK honlapján érhetők el.