Ugrás a tartalomra

A KRTK társszervezésében és aktív részvételével jelenleg zajlik az ERSA 61. regionális tudományokkal foglalkozó éves kongresszusa Pécsett

Hírek

A European Regional Science Association (ERSA) 61. kongresszusát 2022. augusztus 22–26. között tartják Pécsett. Az „Egyenlőtlenségek a digitalizálódó (poszt-Covid) világban – hálózatok, vállalatok és regionális fejlesztés” címmel megrendezett ötnapos kongresszus programjában a vállalkozások helyzetétől kezdve a társadalmi-gazdasági, regionális és városi gazdaság, a regionális fejlődés és regionális politika – a helyi kormányzás és szervezetei – területéig számos téma szerepel. Az eseményen közel 800 résztvevő vesz részt a világ minden tájáról, ezzel az ERSA éves kongresszusa a világ legnagyobb regionális tudományokkal foglalkozó szakmai konferenciájává vált.

Az elmúlt két év online formában sikeresen megtartott kongresszusai után idén az online mellett személyes programokkal egészül ki az esemény, amelyen körülbelül 400 személyes jelenlétű és 314 online előadás hangzik el közel 40 tématerületi, illetve számos tematikus szekcióban. Az ERSA hagyományaihoz híven kiemelt figyelmet fordít a fiatal kutatók részvételére és előadásaira, több eseményt, valamint online és jelenléti szekciót kifejezetten számukra szerveztek. Az ELKH KRTK Regionális Kutatások Intézete (KRTK RKI) a PTE Közgazdaságtudományi Karával és a Magyar Regionális Tudományi Társasággal közösen a rendezvény helyi társszervezője. Gál Zoltán, a KRTK RKI tudományos főmunkatársa a helyi szervezőbizottság társelnöke, Páger Balázs, a KRTK RKI tudományos munkatársa pedig a bizottság titkára. Az intézet kutatói több mint 40 online és jelenléti előadást tartanak, és közel 20 szekciónak elnökei, illetve társelnökei.

Az ERSA-konferencia céljai között szerepel a nemzetközi szervezetekkel és intézményekkel való gyümölcsöző együttműködés erősítése. Az Európai Bizottság az EU-s témának szentelt kerekasztal, az OECD pedig egy külön tematikus szekció szervezésében jelenik meg. Az esemény az ezen intézményekkel folytatott kommunikáció fő csatornájává vált, ami kiemelkedő jelentőségű a tudomány és a politika közötti kapcsolódási pontok erősítése, a regionális tudomány kutatásának magasabb társadalmi beágyazottságának támogatása, valamint a regionális és helyi politikára gyakorolt hatása terén.

További információk és az angol nyelvű részletes program itt érhetők el.